RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U osnovnim školama počele pripreme za završni ispit

Nina Kovačević | 4. februar 2019. | 14:50 | Društvo

U osnovnim školama počele pripreme za završni ispit

U osnovnim školama počele su pripreme učenika za malu maturu. Učenike završni ispit očekuje u junu, a do tada jednom nedeljno pohađaju pripremnu nastavu iz matematike i srpskog jezika, a pripremaju i gradivo iz predmeta koji će biti deo kombinovanog testa.

Đaci osmih razreda  temeljno se pripremaju za završni ispit, a većina ističe da se i pored kvalitetne pripremne nastave i predznanja stečenog tokom školovanja  pribojavaju testa iz matematike. Osim priprema u školi, đaci se pripremaju i kod kuće jer su svesni da će bodovi osvojeni na zavšnom ispitu pored uspeha ostvarenog u školi, uticati na mogućnost upisa u željenu srednju školu.

Pripreme za završni ispit iz matematike nastavnica Nataša Mukić započela je sa svojim učenicima još tokom oktobra, a ove nedelje započinju rešavanje zadataka iz nove zbirke koja ima 450 zadataka. Interesovanje učenika za pripremnu nastavu je veliko, a njihovoj motivaciji je, prema mišljenju nastavnice, doprineo i sistem bodovanja koji je izmenjen  od prošle godine.  Na osnovu uspeha koji je učenik postigao u školi može dobiti 60 bodova, a 40 bodova može osvojiti na testovima, odnosno 14 bodova na kombinovanom testu , a po 13 bodova  na  testovima iz srpskog jezika i matematike.

Osmake na završnom ispitu očekuje po dvadeset zadataka iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa, odnosno iz geografije, istorije, biologije, fizike i hemije.

Ostale vesti iz ove kategorije