RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

NURDOR: ,,I ja se borim“

Nina Kovačević | 15. februar 2019. | 13:55 | Zdravstvo

NURDOR: ,,I ja se borim“

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka u organizaciji  Nacionalnog udruženja roditelja dece  obolele od raka (NURDOR-a), a pod sloganom ,,I ja se borim“ u centru grada održan je program humanitarnog karaktera u znak podrške mališanima koji se bore protiv malignih bolesti. Prikupljena sredstva biće namenjena za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu. Tačno u 13 časova sa Trga, simbolično je  pušten  balon u znak sećanja na svu decu koja su nažalost, izgubila bitku.

Snežana Zvekić je majka devetogodišnje Ive Zvekić, naše sugrađanke, koja je obolela od leukemije u šestoj godini života. Nakon dve godine borbe u kojima je roditeljima izuzetno značila podrška NURDOR-a i boravak u roditeljskoj kući, Iva je izlečena, a njena mama je zahvalna na podršci koju je dobila od svih,  jer je svesna da se mnogi roditelji suočavaju sa problemom nerazumevanja poslodavaca zbog čestih i dugih bolovanja.

Iz NURDOR-a naglašavaju da je iz godine u godinu sve veći broj dece koja obolevaju od ove opake bolesti zbog čega je potrebno graditi roditeljske kuće u kojima tokom lečenja zajedno borave deca i roditelji kojima se pruža psihološka podrška. U našoj zemlji podignuta je svest o značaju podrške i pomoći,  pa se svake godine na trgovima širom naše zemlje okuplja sve više ljudi.

NURDOR je osnovan pre petnaest godina sa ciljem pružanja  emotivne, praktične i materijalne podrške roditeljima i deci oboleloj od malignih bolesti, a tokom godina rada izlečeno je preko 1500 dece. Sedišta im se nalaze u u Novom Sadu, Beogradu i Nišu.

Ostale vesti iz ove kategorije