RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Uskoro rekonstrukcija centralne kuhinje u ,,Našoj radosti“

Nina Kovačević | 19. februar 2019. | 14:57 | Društvo

Uskoro rekonstrukcija centralne kuhinje u ,,Našoj radosti“

Za prvu fazu rekonstrukcije centralne kuhinje PU ,,Naša radost“  opredeljeno je 26 miliona dinara, a projekat   koji za cilj ima poboljšanje populacione politike   i demografskog stanja u zemlji, resorno ministarstvo prepoznalo je kao najznačajniji u našem gradu tokom prošle godine. Projekat su podržali i Pokrajina i lokalna samouprava, a početak prve faze radova očekuje se početkom aprila.

Centralna kuhinja PU ,,Naša radost“ nekada je bila namenjena za pripremu obroka za svega 450 mališana vrtića ,,Šumice“. Danas  u njoj obroke za deset puta više dece kuva tek pet kuvara, nakon čega se obroci  transportuju  u  čak 55 objekata, međutim, sve to će biti promenjeno i poboljšano nakon rekonstrukcije objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor PU ,,Naša radost“.

Tokom rekonstrukcije kuhinje, koja će podrazumevati nadogradnju i proširenje, oprema i proizvodnja će biti izmeštena u kantinu bivše fabrike ,,Sever“ , a mališani neće osetiti promenu u kvaitetu hrane, jer će biti zadovoljeni svi standardi, poručuju iz PU ,,Naša radost“. 

U PU ,,Naša radost“ se  nadaju  da će završetak prve i druge faze rekonstrukcije centralne kuhinje, čija je ukupna vrednost 60 miliona dinara, biti uspešno  okončana u roku od godinu dana.  Nakon toga  biće  potreban veći broj kuvara, a obroci namenjeni mališanima će biti još kvaliteniji i raznovrsniji.

 

Ostale vesti iz ove kategorije