RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Održana 3. Čvarkijada u MZ ,,Peščara“

Nina Kovačević | 25. februar 2019. | 14:41 | Društvo

Održana 3. Čvarkijada u MZ ,,Peščara“

U subotu je održana treća po redu Čvarkijada u organizaciji MZ ,,Peščara“ u kojoj je učestovalo šezdeset i pet ekipa širom naše zemlje. U takmičenju u pečenju domaćih čvaraka pobedu je odnela ekipa Negro bojsa 1.

Među brojnim građanima koji su posetili čvarkijadu, pored znatiželjnih meštana bilo je i pravih ljubitelja čvaraka. Kažu da vole da ih jedu, ali podjednako i da  ih pripremaju.

Pobednička ekipa broji  osam članova  članova, a njihov kapiten i glavni kuvar Nikola Rukavina bavi se pečenjem čvaraka bavi preko četrdeset godina. ,,Negro Bojs 1“ je šaljivo ime ekipe koju predstavljaju momci koji se, kako za sebe kažu „žestoko“ snalaze u kuvanju gulaša, pečenju čvaraka i ostalih specijaliteta o čemu, s ponosom ističu, svedoče i brojna priznanja i nagrade.

Ovogodišnja Čvarkijada je bila najposećenija do sada, a za pripremu manifestacije bilo je potrebno oko mesec i po dana uz aktivno učešće do dvadesetak ljudi. MZ ,,Peščara“ ove godine obeležava trideset i sedam godina od postojanja, a već treću godinu za redom organizuju Čvarkijadu koja je svake godine sve posećenija, istakao je  Aleksandar Ranković, predsednik Skupštine MZ ,,Peščara“.

Pored takmičenja u pečenju domaćih čvaraka, pet ekipa se takmičilo u pečenju duvan čvaraka, a pobednika su prvi put birali između sebe. Četiri ekipe iz Valjeva složile su se da pobednici u pečenju duvan čvaraka budu članovi ekipe MZ ,,Peščara“.

Ostale vesti iz ove kategorije