RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Edukativna kocka

Nina Kovačević | 25. februar 2019. | 14:46 | Društvo

Edukativna kocka

Učenici Osnovne škole ,,10.oktobar“ osvojili su prvo mesto na drugom Izazovu u sklopu projekta ,,Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ u organizaciji SBB fondacije.  U konkurenciji čak 187 osnovnih  škola iz naše zemlje,  edukativna kocka je najbolja igračka koja je  napravljena  od reciklažnog materijala i za koju su osvojili nagradu od 2.500 evra.

Pored čepova, kartona i ambalaža, edukativna kocka koju su  zajedno pravili učenici II/a razreda,  na sebi ima i časovnik koji simbolično ukazuje na vreme koje je neophodno da se u prirodi razgradi reciklažni materijal. Zbog toga je, kako kažu mališani, za ekologiju važna reciklaža.

Idejni tvorac kocke dimenzija 60 cm bila je učiteljica Nataša Koruga, koja je u saradnji sa učenicima i roditeljima prikupljala materijal za izazov na kome su učestvovali po prvi put. Zadatak je bio osmisliti i stvoriti igračku od reciklažnog materijala, a nagrada koju su osvojili biće namenjena za jednodnevnu posetu  Kalemegdanu i za stvaranje letnje učionice u školi.

Direktorka OŠ ,,10.oktobar“, Melinda Kiš Đurić, istakla je  da veliki broj učesnika na izazovu govori u prilog tome da se ekološka svest dece razvija širom zemlje, kao što se to čini mnogobrojnim aktivnostima i u ovoj školi. 

U OŠ ,,10.oktobar“ ima ukuono 374   đaka, a pobedničko odeljenje koje broji dvadeset i troje učenika  je bilo jedno od 302 prijavljena odeljenja u drugom izazovu SBB fondacije u sklopu projekta ,,Ne prljaj. Nemaš izgovor!“.  

Ostale vesti iz ove kategorije