RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Pred sezonu, na Paliću radno

Marijana Tolimir | 4. mart 2019. | 09:51 | Turizam

Pred sezonu, na Paliću radno

Na Paliću uveliko teku radovi uoči nove turističke sezone – popločavaju se staze u Velikom parku, a uporedo teče izgradnja Akva parka sa spa centrom, koja je počela u decembru prošle godine.

Na obali Lajoša Vermeša – radno. Popločavanje dotrajalih, betonskih staza je nastavljeno,  i do početka maja, Veliki park bi u celosti trebalo da izgleda upravo ovako. Reč je o 1450 metara staza u klinker pločama, vrednosti 55 miliona dinara koje finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Nekoliko stotina metara dalje, na Muškom štrandu, radovi još obimniji. U toku je izgradnja Akva parka sa spa centrom i to prva faza, koja podrazumeva dečji bazen od 700 kvadrata sa pripadajućim sadržajima, još jednan bazen i veliki tobogan, kao i deo vodovodne i kanalizacione instalacije. Sve teče po planu i direkor „Park Palića“ očekuje da će sve biti završeno i pre roka, a to je jun mesec.

Javna nabavka za drugu fazu uskoro će biti raspisana, navodi naš sagovornik, a plan je da Akva park sa pet otvorenih i pet zatvorenih bazena bude završen početkom sledeće godine. Vrednost projekta je više od milijardu dinara, zajednički ga finansiraju Grad, Pokrajina i Republika.

Ostale vesti iz ove kategorije