RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Počeo upis đaka prvaka u škole

Nina Kovačević | 8. april 2019. | 13:21 | Društvo

Počeo upis đaka prvaka u škole

Ove godine po prvi put u školske klupe će sesti  hiljadu i sto dece na teritoriji našeg grada, a  iz škola poručuju da će upis  budućih đaka prvaka koji je u toku trajati do kraja maja. Obavezna dokumentacija prilikom upisa je  izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o lekarskom pregledu deteta.

Pripremne aktivnosti za upis namenjene deci predškolskog uzasta i roditeljima, koje su organizovane u saradnji vrtića i škole su uspešno završene čime su date prve smernice, istakla je  Suzana Cimbaljević, pedagog OŠ ,,Kizur Ištvan“. Stručna služba škole  je na raspolaganju roditeljima i budućim prvacima pri rešavanju svih nedoumica koje se tiču pripreme i  upisa u prvi razred, a osim toga,  buduće učenike očekuje  testiranje za koje nije potrebna prethodna priprema.

Pored kvalitetnog kadra i dobrih uslova za rad, ova škola nudi brojne vannastavne aktivnosti, poručio je  Dejan Anđelović, direktor  OŠ ,,Kizur Ištvan“. Pored brojnih aktivnosti namenjenih promociji rada škole, trenutno je u  toku  sanacija sportskih terena, a planirano je i otvaranje produženog boravka za učenike od petog do osmog razreda, u cilju poboljšanja rada.

OŠ ,,Kizur Ištvan“  koja broji 720 učenika pod tim nazivom postoji od 1959.godine.  U narednu školsku godinu upisaće se  oko 70 učenika, tri  odeljenja na srpskom i  jedno odeljenje na mađarskom nastavnom jeziku.

 

 

Ostale vesti iz ove kategorije