RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Efikasna vožnja štiti životnu sredinu

Nina Kovačević | 9. april 2019. | 13:26 | Društvo

Efikasna vožnja štiti životnu sredinu

Prvi put u našoj zemlji održana je edukcija namenjena učenicima na temu bezbednosti i zaštite životne sredine kao i kvaliteta proizvoda i usluga Volvo kamiona.  Edukaciju su  učenicima  Tehničke škole ,,Ivan Sarić“ održali treneri iz Srbije i Mađarske.

Učenica  Nataša Ristić, koja pohađa smer tehničar drumskog saobraćaja,  kaže da se tokom školovanja  upoznala sa  značajem  zaštite životne sredine. Ona ističe da je edukacija korisna dopuna stečenog znanja, koje će moći da primeni i u praksi.

Volvo edukacija o bezbednosti i zaštiti životne sredine namenjena je prvenstveno  profesionalnim vozačima u našoj zemlji i regionu, a sada  je po prvi put održana  onima koji se za to zvanje školuju, što je zajednički napredak, istakao je predavač Zoran Savadinović. Važno je da učenici usvoje znanja koja se odnose na efikasnu vožnju kojom se  štedi oko deset odsto goriva, a osim smanjene potrošnje goriva smanjuje se  i emisija štetnih gasova čime se štiti životna sredina.

Prema rečima  Željka Rajčića, direktora Tehničke škole ,,Ivan Sarić“, za učenike saobraćajnog smera je izuzetno važno da tokom školovanja prisustvuju predavanjima o bezbednosti saobraćaja, efikasnoj vožnji i zaštiti životne sredine, zbog čega im poseta predavača iz kompanije Volvo veoma znači. 

Volvo u poslednjih par godina sprovodi edukacije o bezbednosti saobraćaja namenjene deci.  U  narednom periodu organizatori planiraju nastavak saradnje i sa drugim školama u našoj zemlji kako bi edukovali što veći broj učenika.

 

Ostale vesti iz ove kategorije