RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Manifestacija „Butkicijada i Uskršnji vašar“ na Gradskom trgu

Nina Kovačević | 11. april 2019. | 13:20 | Društvo

Manifestacija „Butkicijada i Uskršnji vašar“ na Gradskom trgu

Na Trgu kod Plave fontane svečano je otvorena manifestacija „Butkicijada“ u sklopu  Uskršnjeg vašara, a ove godine svoje proizvode predstavlja preko 40 izlagača. Organizator  manifestacije koja se održava 11. put i koja će trajati do nedelje je Udruženje za uzgoj svinja rase mangulica Vojvodine ,,Ravnica“  uz podršku Grada.

Ružica Radonić iz Novog Miloševa učestvuje u „Butkicijadi“ drugi put i kaže da su  odziv građana i organizacija na zavidnom nivou. Cene proizvoda od mesa koje nudi, a od kojih je najtraženija šunka, su kako kaže pristupačne u odnosu na kvalitet domaće proizvodnje.

Tradicionalna manifestacija ima izuzetan značaj za naš grad i građane koji zaslužuju kvalitet, poručio je Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede na svečanom otvaranju. On je ocenio da vlada veliko interesovanje među građanima i među proizvođačima, kojih se na izložbu mesa  svake godine prijavljuje sve više.

Od ove godine suorganizator manifestacije je Udruženje umetnosti i tradicije ,,Nojček“, koji se nadaju učešću i saradnji  i tokom narednih godina.

Osim mesnih proizvoda na štandovima se mogu pronaći mlečni proizvodi, ručni radovi starih zanata, proizvodi od meda, drveta kao i sve što vam je potrebno za farbanje jaja. Manifestacija će trajati do nedelje, 14.aprila.

Ostale vesti iz ove kategorije