RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Predstavljena Secesijska turistička ruta Osijeka i Subotice

Sanda Mileusnić | 15. april 2019. | 11:22 | Turizam

Predstavljena Secesijska turistička ruta Osijeka i Subotice

Izložbom fotografija „Zlatno doba arhitekture i urbanizma“ na Trgu slobode, predstavljena je Secesijska turistička ruta Osijeka i Subotice. Ovaj projekat realizovan je u okviru programa prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije i vredan je oko milion evra. Cilj projekta koji su realizovali Turistička organizacija Grada Subotice i Turistička zajednica Grada Osijeka,  jeste razvoj i promocija nove turističke rute  koja povezuje Osijek i Suboticu.

Šetnjom kroz izložbu fotografija koje predstavljaju zlatno doba arhitekture i urbanizma, vraćamo se na početak 20.veka, kada su Osijek i Subotica beležili veliki industrijski, društveni i kulturni procvat.

U sklopu projekta u Osijeku je rekonstruisan Sakuntala park u centru grada, a radi se i na privlačenju turista koji prepoznaju secesiju, objašnjava Siniša Maurus iz Turističke zajednice Osijeka.

Turistička organizacija Subotice duži niz godina razvija secesiju kao turistički proizvod. Otvaranjem rekonstruisane  Sinagoge, secesijska tura u našem gradu je upotpunjena.

Partneri su obišli osam gradova regiona na „Road show“ turneji kako bi prestavili potencijalnim turistima secesijsku turu, a projekat je završen konferencijom u Subotici. Planirano je da za mesec dana bude realizovana obuka za turističke radnike i vodiče iz Subotice i regiona .

Ostale vesti iz ove kategorije