RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Za 1. maj smeštajni kapaciteti popunjeni

Sanda Mileusnić | 24. april 2019. | 14:00 | Turizam

Za 1. maj smeštajni kapaciteti popunjeni

Prvomajski uranak na Paliću tradicionalno privlači veliki broj turista iz zemlje i regiona, pa je naša turistička destinacija i ove godine opravdala očekivanja. Prema podacima Turističke organizacije Grada Subotice, smeštajni kapaciteti na Paliću gotovo su popunjeni, a  najviše je turista iz Novog Sada i Beograda.

Podaci sa kojima Turistička organizacija raspolaže, govore da su hoteli za predstojeće praznike skoro puni, a da u privatnom smeštaju takođe ima veoma malo mesta. Očekuje se da  će do kraja nedelje smeštajni kapaciteti biti popunjeni do poslednjeg kreveta,  čemu doprinosi i to što se ove godine Uskrs po julijanskom kalendaru obeležava neposredno pre 1. maja.

Turiste, a i domaće posetioce, na Paliću i ove godine očekuje pregršt manifestacija koje počinju već u subotu, a trajaće do 5.maja.

Tokom prethodne godine, zabeleženo je oko 150.000 noćenja, pokazuju podaci Turističke organizacije. Grad Subotica posetilo je sedam odsto više turista, dok je broj stranih turista porastao za devet odsto, objašnjava naš sagovornik. Prva dva meseca ove godine, takođe su bila dobra za turizam, pa je primetan blagi porast u odnosu na prethodnu godinu, a i noćenja na Paliću povećana su za deset odsto.

Ostale vesti iz ove kategorije