RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Dan za Danijelin san

Nina Kovačević | 26. april 2019. | 13:44 | Društvo

Dan za Danijelin san

Humanitarna akcija „Dan za Danijelin san“ je u toku, a ogranizatori su pohvalili uključivanje velikog  broja zainteresovanih građana.  17.maja učesnici će uplatiti kompletan dnevni promet na račun sugrađanke Danijele Pejić, kako bi joj pomogli da prikupi novac za preseljenje u kuću u gradu.

Danijela Pejić je imala jedanaest godina kada je  nakon operacije izgubila vid, ali je to nije sprečilo da završi školovanje, savlada kretanje uz pomoć belog štapa i volontira. U tome joj je mnogo pomogla majka koja je godinama pratila do grada, ali  sada kada ima 24godine, Danijela želi da se osamostali i da se preseli u grad, kako bi samostalno nastavila da odlazi u Udruženje slepih i slabovidih, gde je veoma aktivna.

Danijelina majka, Kata Rac Petin, kaže da su uslovi života uz minimalna primanja izuzetno teški, da trošna kuća u kojoj žive pripada nekadašnjem kombinatu „Brazda“, a da se ona i ćerka plaše noću za svoju bezbednost. Udaljene su 45 minuta hoda od najbliže prodavnice, što im godinama dodatno otežava obavljanje dnevnih obaveza, zbog čega im je potrebno preseljenje u grad.

Porodična prijateljica Diana Sarić koja je tvorac humanitarne akcije „Dan za Danijelin san“, kaže da je  pozitivno iznenađena brojem ljudi koji su uzeli učešće u akciji i postavili kutije za donacije. Među učesnicima se nalaze brojne firme, kao i građani, a  organizatori se nadaju da će akcija omogućiti Danijeli bolju budućnost.

Svi zainteresovani za učešće u humanitarnoj akciji, više informacija mogu pronaći na facebook stranici „Dan za Danijelin san“ ili sredstva uplatiti na Danijelin račun.

Ostale vesti iz ove kategorije