RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Prvomajski uranak na Paliću okupio više hiljada turista

Aleksandra Orlić | 3. maj 2019. | 13:45 | Turizam

Prvomajski uranak na Paliću okupio više hiljada turista

Tradicionalni 36. Prvomajski uranak na Paliću okupio je veliki broj posetilaca iz Subotice i drugih gradova, koji su tokom prva dva dana manifestacije uživali u brojnim gastronomskim i zabavnim sadržajima.

Najlepša subotička turistička destinacija, proteklih dana bila je centar dešavanja u našem gradu. Duž šetališta pored jezera Palić, za posetioce je postavljen vašar, na kom su se mogli naći razni proizvodi od rukotvorina, igračaka pa do poslastica i drugih kulinarskih specijaliteta. Dugi niz tezgi, završavao se na ulazu u Muški štrand, odakle se prostirao luna park, nezaobilazna prvomajska atrakcija. Sadržaj manifestacije je ove godine imao i novinu u odnosu na prethodne, te je turistima pored sportskih ponuđen i program za najmlađe, koji se u poslepodnevnim časovima odvijao na Velikoj terasi gde su deca učestvovala u raznim kreativnim radionicama, dok je taj prostor u večernjim satima bio na raspolaganju ljubiteljima zanatskog piva uz naizostavne rok svirke.

Prošle godine, tokom četiri dana manifestacije prvomajske praznike u organizaciji preduzeća „Park Palića“ posetilo je oko 60.000 ljudi, dok je taj broj prethodnih dana bio nešto manji, usled najavljenog lošeg vremena, koje je na sreću zaobišlo Suboticu, te je biser našeg grada zablistao u najlepšem sjaju. Smeštajne kapacitete Palića, popunili su u najvećem broju turisti iz Beograda, i susednih država -  Mađarske i Hrvatske. Ova manifestacija kojom se obeležava Praznik rada, predstavlja početak nove turističke sezone.

Prvomajski susreti na Paliću, ove godine trajaće sve do nedelje, 5. maja.

Ostale vesti iz ove kategorije