RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Koncert „Ta draga bića“ bića u Zoo vrtu

Aleksandra Orlić | 3. maj 2019. | 13:56 | Turizam

Koncert „Ta draga bića“ bića u Zoo vrtu

Obeležavanje Prvomajskih praznika na Paliću, pratile su i neizostavne aktivnosi u Zoo vrtu, te je tako za posetioce danas priređen i koncert pod nazivom „Ta draga bića“, u izvedbi dva dečja hora iz Sremske Mitrovice.

Jeste li čuli  pesmu o lavu, kom su deca stavila kapu na glavu? Znate li da ima jedno pile, kom su oči mile? Razne priče o životinjama koje žive na našoj planeti i njihovim avanturama, već dugi niz godina piše pesnik za decu Boro Majdanac, čije rime su bili u prilici da čuju posetioci Zoološkog vrta na Paliću. Koncert u izvedbi udruženih dečjih horova „Vivak“ i „Art Kids“ iz Sremske Mitrovice, pod dirigentskom palicom Tamare Pajkanović stigao je u naš grad u želji da se naši najmlađi sugrađani upoznaju sa pesmama ovog kompozitora i tekstopisaca.

Veseo ritam, dečji glas i dobro raspoloženje okupilo je posetioce Zoo vrta, ispred igrališta, koji su između pesama uživali i u dramatizaciji u vidu pratećih skečeva. Do ideje o putujućem horu, došla je Tamara Pajkanović, dirigent dečjih horova, koja dugi niz godina sarađuje sa Borom Majdancem i koja je uvidela potrebu da se deo njegovog muzičkog opusa prikaže publici u pravom ambijentu.

U toku protekla dva dana, za posetioce palićkog Zoo vrta, bilo je priređeno još nekoliko pratećih programa, ali se kao najveća atrakcija za turiste i ove godine izdvojilo hranjenje životinja.

Pored subotičkog Zoološkog vrta, priliku da čuju pesme o životinjama imaće i posetioci u Jagodini, Boru i Beogradu.

Ostale vesti iz ove kategorije