RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Dan Crvenog krsta u znaku ljubavi

Nina Kovačević | 8. maj 2019. | 13:32 | Društvo

Dan Crvenog krsta u znaku ljubavi

Širom sveta obeležava se Svetski dan Crvenog krsta, a za ovogodišnji moto  Međunarodna federacija Crvenog krsta odabrala  je  ljubav. Crveni krst Srbije  je humanitarnim programima tokom prošle godine pomogao oko milion i po ljudi, poručuju iz organizacije u našem gradu, koja na dnevnom nivou pomaže preko 1500 sugrađana.

Mladi volonteri Crvenog krsta priključili su se organizaciji iz želje da  svojim radom i trudom doprinesu i pomognu ljudima kojima je pomoć preko potrebna.  Želja da pomognu onima koji im ne mogu uzvratiti, kažu, dodatno ih motiviše da svoje slobodno vreme posvete humanitarnom radu. 

Pružanje prve pomoći, dobrovoljno davalaštvo krvi, program Narodne kuhinje, spasilaštvo na vodi, takmičenja u pružanju prve pomoći, rad sa starima i sa mladima, pomoć migranatima i  beskućnicima –neke su od aktivnosti koje Crveni krst sprovodi u Subotici. Prema rečima sekretara dr Siniše Trajkovića rad zaposlenih i volontera je odgovoran i posvećen, a novi  volonteri su uvek dobrodošli.

Do 15.maja tokom Nedelje Crvenog krsta  biće organizovane brojne aktivnosti kako bi se približila misija humanosti ove organizacije, a bebe rođene u tom periodu dobiće paketiće.

Svetski dan Crvenog krsta/Crvenog polumeseca obeležava se na dan rođenja Anri Dinana, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Crveni krst postoji u 191 zemlji na svetu, a aktivnosti vode 450.000 zaposlenih sa oko 12 miliona volontera.

Ostale vesti iz ove kategorije