RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Crveni krst dodelio paketiće za bebe

Nina Kovačević | 9. maj 2019. | 13:30 | Društvo

Crveni krst dodelio paketiće za  bebe

Predstavnici Crvenog krsta posetili su Odeljenje neonatologije u Opštoj bolnici i dodelili paketiće za bebe rođene na Svetski dan Crvenog krsta.  Paketićima  su obradovane  dve devojčice i jedan dečak. 

Naša sugrađanka  Tamara Vojnić, juče u deset časova ujutru na svet je donela ćerkicu Petru, koja je njeno drugo dete. Četvoročasovni porođaj je protekao u redu, a mamu i bebicu iznenadili  su pokloni Crvenog krsta.

Načelnica neonatologije  u Opštoj bolnici u Subotici dr Branka Milisavljević, pozdravila je akciju Crvenog krsta kojom su poklone dobile tri  bebe rođene prirodnim putem.

Tradicionalna akcija Crvenog krsta, uvek se obeležava dan nakon Svetskog dana ove organizacije, podsetila je dr Lidija Segedinčev, zamenica sekretara GO Crvenog krsta u našem gradu i dodala da se nada da će bebice rođene na taj značajan datum-dan rođenja osnivača ove organizacije, u budućnosti imati dodira sa humanitarnim radom.

U GO Crvenog krsta  u našem gradu aktivno volontira preko stotinu volontera, a taj broj biće povećan već sutra  nakon ovogodišnjeg prijema novih volontera koji su uvek dobrodošli.

Ostale vesti iz ove kategorije