RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Benefiti muzičkog obrazovanja kod dece su višestruki

Nina Kovačević | 17. maj 2019. | 14:07 | Društvo

Benefiti muzičkog obrazovanja kod dece su višestruki

Koje su prednosti bavljenja muzikom u ranom dobu, ali i kako se upisati u Muzičku školu, učenici i roditelji dece osnovnoškolskog uzrasta moći će da saznaju na prezentaciji „Muzika za decu“ koju organizuju profesori ove obrazovne ustanove od 27. do 31. maja.

Idejni tvorac prezentacije o dobrobitima muzike za decu je profesorka solfeđa, Melanija Jakšić. Prema podacima o benefitima istakla je da najmanje tri godine bavljenja muzikom kod dece poboljšava rezultate  na testovima  i podstiče verbalni i motorički razvoj.

Psiholozi tvrde da se ljubav prema muzici razvija od malena, a ona pospešuje pažnju, koncentraciju i obogaćuje emocionalni razvoj.   Na uspeh koje će dete postići podjednako utiču talenat, podrška porodice i aktivnost deteta.

Prema rečima direktorke škole Dragane Nikolić, prezentacija pod nazivom  „Muzika za decu“ je namenjena edukaciji roditelja i za takav vid promocije rada škole su se odlučili po prvi put ove godine jer su smatrali da je važno da roditelji budu edukovani o prednostima  koje donosi bavljenje muzikom.  Prezentacija je jedna od aktivnosti pred prijemni ispit učenika u osnovnu Muzičku školu, koji će biti održan 4. i 5.juna od 9 do12 časova i od 16 do19 časova.

U Muzičkoj školi sutra će sa početkom od  9 časova  do 12 časova  biti održana izložba muzičkih instrumenata, na kojoj će roditelji i budući đaci imati priliku da upoznaju profesore koji će im predstaviti instrumente.

Ostale vesti iz ove kategorije