RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Crna Gora je hit destinacija

Nina Kovačević | 28. maj 2019. | 13:34 | Turizam

Crna Gora je hit destinacija

U susret letnjoj sezoni Nacionala turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa ambasadom CG u našoj zemlji i lokalnim TO Herceg Novog, Budve i Bara prezentovali su novitete u turističkoj ponudi. Prema podacima Svetskog turističkog saveza Crna Gora je destinacija koja se najbrže razvija tokom proteklih godina, a prošle sezone zabeležen je rekordan broj gostiju, kada je  preko 2 miliona turista ostvarilo oko 13 miliona noćenja.

Crna Gora proglašena je za hit destinaciju prošle godine, a u predsezoni zapažen je porast  broja gostiju koji dolaze iz Skandinavije, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i Poljske dok gosti iz Rusije godinama posećuju ovu zemlju u velikom broju. Gosti iz Srbije kojih je prošle godine bilo oko 400.000 su prema rečima domaćina najdraži, jer se  vraćaju, a u sklopu ovogodišnje kampanije „Dobro, bolje, domaće“ ugostiteljski objekti pružaće turistima mogućnost da jedu domaće i zdrave proizvode.

Iz TO Herceg Novog podsetili su da je to grad festivala i filmskih ostvarenja koji vredi posetiti, a  ove godine biće održan 33.Filmski festival. Poručuju da po ceni smeštaja spadaju u najjeftinije destinacije. Od ove godine novinu predstavljaju turističke kartice po ceni od 5,10 i 20evra kojima sde obezbeđuju dodatni popusti za obilazak znamenitosti i usluge ugostiteljskih objekata. 

Pod sloganom „Budva-ljubav koja traje“ predstavlja se jedan od najstarijih gradova na Jadranu-grad teatra, u kome će se ove godine među nizom manifestacija, prvi put održati Budva beer fest. Festival piva trajaće  od 14. do 16. juna, a ulaz je besplatan, pored toga  turistima će biti  posebno interesntne tzv „pametne klupe“ sa wifi signalom.

Bar, grad između dve obale, ima 46 km dugu morsku obalu,a imena plaža davali su sami turisti očarani njihovim lepotama te su na Barskoj rivijeri  najpoznatije biserna, zlatna i crvena  obala. Skadarsko jezero turistima nudi mogućnost krstarenja, sve popularnije posmatranje ptica,  a posebnu pažnju turista privući će veliki broj spomenika i jedno od najstarijih stabala masline Mirovica, kraj koje su se mirile zavađene porodice.

Bilo da u Crnu Goru putujete avionom, vozom ili na četiri točka, organizatori garantuju da ćete u ponudi pronaći kvalitetan smeštaj po povoljnim cenama. Raznovrsna ponuda u sebi sadrži posetu Nacionalnih parkova, eko sela, pešačenje, rafting, brodski obilazak, planinarenje, a pored toga u ponudi Crne Gore se  nalazi  preko 300 kulturno-zabavnih manifestacija koje obogaćuju planinski i morski doživljaj turista.

Ostale vesti iz ove kategorije