RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Turistička ponuda Slavonije i Bačke

Sanda Mileusnić | 31. maj 2019. | 14:03 | Turizam

Turistička ponuda Slavonije i Bačke

Projekat prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske pod nazivom „Istražite Hrvatsku i Srbiju“, predstavljen je na subotičkom Sajmu privrede. Projekat, čija je ukupna vrednost 368.000 evra, realizovali su Razvojna agencija Slavonski Brod i subotička Regionalna razvojna agencija PANONREG.

Turistički projekat koji promoviše ponudu Severne Bačke i Istočne Slavonije, otpočeo je u julu 2017,   a završava se ove godine. Cilj saradnje  dve regije bio je istraživanje i mapiranje zajedničkih turističkih  tačaka,  koje se odnose na gastronomiju, ekologiju i rekreaciju.

Nosilac projekta je Razvojna agencija Slavonski Brod, a osim Regionalne razvojne agencije PANONREG, partneri su i turistički  klasteri "Slavonska košarica" i mikroregije Subotica– Palić. Studijska poseta Toskani, bila je značajna za dalji rad partnera na projektu.

U Istočnoj Slavoniji je u sklopu projekta  razvijena e-klaster platforma koja nudi mogućnost onlajn kupovine i nabavke.

Turistička ponuda nastala zahvaljujući saradnji ove dve regije namenjena je onima koji vole gastronomiju, ekologiju i sportski turizam, a ciljna grupa su turisti iz ove dve zemlje, ali i iz okruženja. Nedavno je organizovana evaluaciona tura, u okviru koje je  20 nezavisnih putnika dalo svoje sugestije i utiske, pa na osnovu dobijenih informacija organizatori zaključuju da je projekat bio uspešan.

Ostale vesti iz ove kategorije