RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Deca najbolje uče kroz igru

Nina Kovačević | 3. jun 2019. | 12:42 | Društvo

Deca najbolje uče kroz igru

Proteklog vikenda organizovana je ekskurzija za učenike koji pohađaju izborni predmet bunjevački govor, kako bi kroz igru, ali i kroz edukativni deo, deca utvrdila stečena znanja. Eksurziju tradicionalno organizuje Bunjevački nacionalni savet iz koga podsećaju da 420 učenika pohađa ovaj predmet.

Učenici koji su učestvovali na ekskurziji uživali su u lepom vremenu i u starim bunjevačkim igrama, kao što su čika-bika, ćorava baka, igri trule kobile i preskakanju vijače. Rekli su nam da vole da uče buinjevačke reči i  govor, bunjevačke pesme, kola, igre običaje i kuturu.

Kod dece vlada veliko interesovanje za ovaj predmet, a bunjevački govor i tradiciju  uče kroz igru i mnogobrojne radionice, objašnjava Tatjana Stantić Šipoš, učiteljica u OŠ „Ivan Milutinović“, koja izborni predmet predaje u Subotici i  u Maloj Bosni.

Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta, poručila je da je zadovoljna brojem dece koja pohađaju ovaj izborni predmet. Prema njenom mišljenju važno je da budu svesni svoje pripadnosti,a dodaje da  deca mnogo više znanja steknu i zadrže upravo kroz igru.

Među onima koji predaju bunjevački govor  našli su se učitelji iz Tavankuta gde 93 đaka pohađa ovaj predmet, Bajmoka, Novog Žednika, Male Bosne i Subotice.

Ostale vesti iz ove kategorije