RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Promovisan priručnik „Fizičko i zdravstveno vaspitanje“

Nina Kovačević | 6. jun 2019. | 14:10 | Društvo

Promovisan priručnik „Fizičko i zdravstveno vaspitanje“

Priručnik pod nazivom „Fizičko i zdravstveno vaspitanje“,  namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, a akreditovan od strane Ministarstva prosvete, predstavljen je subotičkoj javnosti. Prema rečima stručnjaka iz ove oblasti,  priručnik omogućava edukaciju dece,  da samostalno ili uz pomoć roditelja upražnjavaju fizičku aktivnost u slobodno vreme.

Urednik izdanja, prof.  dr Dušan Perić, naglasio je da je za adekvatnu fizičku aktivnost, prema istraživanjima, potrebno čak 90 minuta, zbog čega su učenici u poziciji da mali broj časova fizičkog vaspitanja dopune samostalno. Glavni likovi u priručniku, dvoje učenika i nastavnik fizičkog, simbolično predstavljaju tri najveća preduslova za uspeh u životu — rad, ljubav i slobodu.

Sa Fakulteta za sport i turizam naglašavaju da je potrebno deci predočiti zašto se nešto radi, pružiti im informacije o fizičkoj aktivnosti, o pravilnoj ishrani, o svim vrstama sportova kojima bi mogli da se bave, a ne treba zaboraviti da je fizička aktivnost neophodna kako zdravoj tako i deci sa invaliditetom.

U našem gradu je 5.700 registrovanih sportista, a od naredne godine očekuje se da će Grad preuzeti troškove njihovh pregleda, poručio je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine, uz objašnjenje da je to, pored priručnika za učenike, još jedna novina.

Distribucija priručnika i upoznavanje profesora sa štivom  zadatak je Saveza za školski sport, iz koga poručuju da se nadaju da će deca biti više zainteresovana za fizičko vaspitanje.

Priručnik je izdat pre tri godine,  naš grad je dobio 200 primeraka, koji će od septembra imati sve škole u našem gradu.

Ostale vesti iz ove kategorije