RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Danijelin san se ostvario

Nina Kovačević | 11. jun 2019. | 13:20 | Društvo

Danijelin san se ostvario

Humanitarna akcija „Dan za Danijelin san“  posvećena slepoj sugrađanki Danijeli  Pejić, završena je danas kupoprodajnim ugovorom kojim je ona postala vlasnica prizemne kuće od 55 kvadratnih metara u centru grada. Građani dobre volje obezbedili  su novac za kuću, uz pomoć uprave Eparhije Bačke, poručuju organizatori.

Trošnu baraku u u Đurđinu zamenila je kuća u centru grada u Ulici Braće Radić. Preseljenje na novu adresu u centru grada mnogo će značiti Danijeli Pejić, jer će sada od Udruženja slepih i slabovidih biti  udaljena svega oko 800m.

Idejni tvorac akcije „Dan za Danijelin san“ bila je porodična prijateljica Diana Sarić koja nam je otkrila da je preko hiljadu sugrađana učestvovalo u akciji. Naglasila je da je svačiji doprinos podjednako značajan i da su svi zajedno uspeli da prikupe sredstva i pronađu adekvatan dom za Danijelu i njenu majku.

Kuća u kojoj će živeti je prizemna, ima 55 kvadratnih metara i sopstveno dvorište, u dvorišu od hiljadu kvadratnih metara. Tokom akcije prikupljeno je oko 16.000 evra, a Eparhija Bačka donirala je ostatak potrebnih sredstava,  poručili su organizatori ponosni na uspeh i podršku ljudi dobre volje.

Danijela Pejić i njena majka useliće se u kuću za desetak dana, a sa sobom će povesti i nekoliko pasa i mačaka.  Akcija je započela 12 .januara  na njen 24. rođendan, a igrom slučaja  završila se danas na rođendan  Danijeline majke Kate Rac Petin, koja nam je rekla da je to za njih najlepši poklon.

Ostale vesti iz ove kategorije