RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Obrazovanje u Rusiji pozitivan primer koji treba slediti

Nina Kovačević | 13. jun 2019. | 13:28 | Društvo

Obrazovanje u Rusiji pozitivan primer koji treba slediti

Predstavnici Politehničke škole i Srednje ekonomske škole „Bosa Milićević“ otputovali su u ruski grad Čajkovski u cilju razmene iskustava u oblasti obrazovanja. Tokom posete, koju je podržao Grad, učenici su kroz časove i radionice prikazali svoja znanja i veštine i spoznali sličnosti i razlike u školstvu kroz model dualnog obrazovanja.

Učenici Politehničke i Srednje ekonomske škole  koji su imali priliku da otputuju u Čajkovski, oduševljeni su radom škola u tom ruskom gradu. Tokom boravka imali su priliku da posete i fabrike u kojima učenici imaju praksu, kao i muzeje i crkve.

Iz Ekonomske škole poručuju da su oduševljeni putovanjem i jako zadovoljni što su imali priliku da steknu utisak  o obrazovnom sistemu u Rusiji, videli su sistem koji funkcioniše, pravi primer dobrog dualnog obrazovanja, povezanost teorije i praktične nastave, motivisanost učenika i nastavnika kao i organizovanost i opremljenost, čemu i sami teže.

Direktor Politehničke škole, Iso Planić, naglasio je  da su veoma lepo dočekani i zahvalio se Gradu koji je omogućio ovo putovanje. Učenike je pohvalio za aktivno učešće i izrazio zadovoljstvo nastavkom i proširenjem saradnje između ruskih i subotičkih stručnih škola.  Glavni ciljevi  razmene iskustava i znanja, proširenje vidika, sklapanje prijateljstava su ostvareni, a do uzajamne posete saradnja će biti nastavljena putem skajp radionica-video mosta.

Saradnja koja je započela pre dve godine, biće nastavljena i uzvratnom posetom ruskih učenika i nastavnika   koja se okekuje  tokom marta naredne godine.

Ostale vesti iz ove kategorije