RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Uskoro novi ekrani i bicikle

Nina Kovačević | 28. jun 2019. | 12:42 | Društvo

Uskoro novi ekrani i bicikle

JKP„Parking“ započelo je proceduru nabavke novih displeja za stanice "Su Bike" sistema za iznajmljivanje gradskih bicikala na parkingu iza Otvorenog univerziteta i u Dudovoj šumi kod Hale sportova, koje su uništili nepoznati počinioci u prethodnom periodu.  Šteta procenjena na oko 300.000 dinara, biće sanirana u toku naredne dve nedelje, poručuju iz JKP„Parking“.

Procedura nabavke novih displeja trajaće duže nego što je očekivano zbog toga što su uništeni ekrani napravljeni pre osam godina i više se ne proizvode. Ipak iz JKP„Parking“ očekuju da će za dve nedelje firma iz Novog Sada obezbediti nove ekrane za stanicu kod Dudove šume i Otvorenog univerziteta koje trenutno nisu u funkciji.

Iako su bicikle  privremeno zarobljene na dve stanice koje ne rade,  u funkciji su one kod "Male gostione" na Paliću, u Malom Bajmoku kod Buvljaka i na stanici kod bazena na Prozivci. Oko četrdeset bicikala, koje služe kao prevozno sredstvo kako turista tako i građana, redovno se servisiraju.

Da biste iznajmili bicikl potrebno je izraditi trajnu karticu, koju ove sezone ima oko 850 građana i turista.  Sistem za iznajmljivanje bicikla "Su Bike"  ima za cilj i  promociju bicikla kao alternativnog prevoznog sredstva koje je  ekologično i ekonomično.

Iz JKP „Parking“  najavljuju da će do kraja jula biti nabavlejno još 30 novih bicikala.

Ostale vesti iz ove kategorije