RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Globalno selo okupilo mlade iz celog sveta

Nina Kovačević | 15. jul 2019. | 13:16 | Društvo

Globalno selo okupilo mlade iz celog  sveta

Mladi iz raznih zemalja imali su priliku da u našem gradu predstave svoju kulturu, jezik i hranu u okviru manifestacije Globalno selo, koja je po četvrti put održana u organizaciji Aisec-a.

Mladi volonteri koji su posetili naš grad kažu da su oduševljeni arhitekturom ovog mirnog i malog  mesta, kao i meštanima, koji su, kako kažu, bili prijateljski nastrojeni prema njima. Predstavili su jela  njihovih zemalja,  a na trpezi su se našli i tradicionalni sos i pasulj iz Tunisa, veoma začinjeni i ljuti specijaliteti. Momak iz Španije iskoristio je putovanja da nauči brojne jezike, među kojima je i jezik naše zemlje.

Predsednik Aiesec-a u Subotici, Bane Maksimović, podsetio je da ova globalna organizacija ima za cilj da poveže ceo svet, a da je interesovanje mladih za Globalno selo veliko. Iako se time bave dve godine veruju da su uspeli da pokažu kako različitosti u veri i naciji, običajima i hrani, ne sputavaju ljude u komunikaciji već pružaju mogućnost novih iskustava i znanja.

Organizacija Aiesec u našem gradu Globalno selo organizovala je po četvrti put. Poručuju da će i mladi od 18 do 30 godina  iz naše zemlje imati priliku da kroz ovu manifestaciju u inostranstvu predstave kulturu, običaje i hranu karakterističnu za našu zemlju.

Ostale vesti iz ove kategorije