RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U biblioteci počelo kreativno leto za mališane

Aleksandra Orlić | 24. jun 2020. | 12:02 | Društvo

U biblioteci počelo kreativno leto za mališane

Subotički mališani uzrasta od pet do 13 godina i ove godine će imati priliku da tokom leta uživaju u raznim aktivnostima koje organizuje Dečje odeljenje Gradske biblioteke. Osim druženja, čitanja i učešća u kreativnim radionicama, deca će moći i da se oprobaju u ulozi bibliotekara.

Da posao bibliotekara nije mnogo težak, a pritom je i vrlo kreativan, mogla su da se uvere deca koja su se okupila na prvom letnjem susretu Dečjeg odeljenja. Oni su bili u prilici da uslužuju građane, zadužuju i razdužuju knjige, kao i da daju svoje preporuke svima koji tragaju za nekim novim pisanim pričama i avanturama omiljenih junaka.

Za one koji se odluče da svoj letnji raspust provedu među knjigama, organizovane su brojne radionice i aktivnosti u trajanju od sat vremena, koje se održavaju na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku. Za mališane je ovo prilika da se druže, ali i da steknu nova iskustva.

Ovakav vid boravka u biblioteci, deci pruža mogućnost da se upoznaju sa svetom knjiga na jedan drugi način, kao i da pregledaju neke od naslova koje nikada nisu bili u prilici, poput 3D slikovnica, zvučnih knjiga i drugih popularnih dela. Krajnji cilj je podsticanje kulture čitanja i zbližavanje sa bibliotekom od malih nogu.

Letnje aktivnosti na Dečjem odeljenju  Gradske biblioteke održavaju se svakog ponedeljka, srede i petka od 11 do 12 časova, odnosno utorkom i četvrtkom od 17 do 18 časova i trajaće u kontinuitetu do 14. avgusta.

Ostale vesti iz ove kategorije