RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

U Subotici 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Aleksandra Orlić | 25. jun 2020. | 12:26 | Zdravstvo

U Subotici 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Subotica, trenutna epiemiološka situacija u gradu je u skladu sa onom na nivou države. U Subotici je zaključno sa jučerašnjim danom registrovano 15 novih slučajeva zaraženih virusom korona, što ukupan broj podiže na brojku od 77 obolelih.

Od početka epidemije, registrovane 6. marta, u Subotici je ukupno zabeleženo 77 pozitivnih na koronavirus, a troje je preminulo. Sa jučerašnjim danom, broj novoobolelih u Subotici je 15, od kojih je dvoje pacijenata smešteno na Infektivnoj klinici u Novom Sadu, a 13 je u kućnoj izolaciji sa  lakšom kliničkom slikom. Među Subotičanima trenutno nema panike i velikog straha od nadolazećeg talasa zaraze, jer kako kažu, poštuju mere koje je propisala struka.  

Kako bi se sprečilo širenje zaraze koronavirusom, krizni štab Vlade Srbije doneo je odluku da su zaštitne maske ponovo obavezne u gradskom i međugradskom prevozu, a preporuka je i da se one nose u svim zatvorenim prostorima u kojim boravi više ljudi. Ove mere po rečima epidemiologa dr Nebojše Bohuckog, su neophodne, jer samo od discipline ljudi zavisi da li će broj zaraženih rasti postepeno ili ubrzano.

Od prošle nedelje u subotičkom Zavodu za javno zdravlje više se ne sprovodi dobrovoljno uzorkovanje za pi-si-ar testiranje, dok se oni sa prisutnim simptomima bolesti javljaju u respitatornu ambulantu u Harambašićevoj ulici (ATD), gde se dalje obavlja procedura.

Serološko, odnosno brzo testiranje na antitela i dalje je dostupno u Zavodu za javno zdravlje Subotica i može se obaviti radnim danima od 7 do 9.30 časova, uz prethodnu uplatu od 1.200 dinara na jedinstveni žiro račun.

Ostale vesti iz ove kategorije