RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Grafit - primer saradnje kulture i obrazovanja

Aleksandra Orlić | 29. jun 2020. | 09:47 | Društvo

Grafit - primer saradnje kulture i obrazovanja

Čekajući bolje dane i rekonstrukciju fasade, na bočnom zidu OŠ „Matko Vuković“ osvanuo je zanimljiv grafit. Ova aktivnost realizovana je putem projekta Fondacije „Danilo Kiš“ , pod nazivom „Pazite na kulturu – kultura pazi na vas“, koji ima za cilj da kulturne sadržaje približi građanima, kao i da oplemenjivanjem svakodnevice Subotičana daju doprinos umetničkom stvaralaštvu.

Zub vremena na fasadi OŠ „Matko Vuković“ vidno je ostavio traga. Do kraja ove godine u planu je da se obavi kompletna rekonstrukcija spoljne fasade, zamene prozori, kao i da se uradi hidroizolacija i termoizolacija, čime će se u značajnoj meri popraviti stanje obejkta.  Svoj doprinos u ulepšavanju ovog objekta, dala je i Fondacija „Danilo Kiš“, odnosno lokalni grafiti umetnik Dejan Stojšić.

Ova aktivnost realizovana je kao rezultat višegodišnje dobre i uspešne saradnje OŠ „Matko Vuković“ i Fondacija „Danilo Kiš“.

Kulturna kampanja „Pazite na kulturu, kultura pazi na vas“  realizuje se u različitim javnim prostorima kao što su školska dvorišta, parkovi, gradski prevoz i druge lokacije u gradu. Ima za cilj da promoviše kulturu među sugrađanima, upozna ih sa subotičkim autorima mlađe generacije, podstakne, pre svega mlade, na umetničko stvaralaštvo, te oplemeni svakodnevicu sugrađana.

Ostale vesti iz ove kategorije