RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

U Subotici tokom vikenda pet novih slučajeva obolelih od koronavirusa

Aleksandra Orlić | 1. jul 2020. | 12:02 | Zdravstvo

U Subotici tokom vikenda pet novih slučajeva obolelih od koronavirusa

Ukupan broj obolelih od covida-19, na teritoriji Severnobačkog okuga, po informacijama od 29. juna, iznosi 112 osoba. Procene epidemiologa su da će se broj potvrđenih slučajeva i u narednom periodu povećavati, stoga apeluju na građane, naročito na mlađu populaciju, da se odgovorno ponašaju kako ne bi ugrozili svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih.

U Subotici je prisustvo koronavirusa tokom vikenda potvrđeno kod još pet osoba, što ukupan broj podiže na brojku od 82 slučaja. Po rečima dr Nebojše Bohuckog, epidemiologa ZZJZ, procene su da zaraženih ima nekoliko puta više, naročito jer su novoinficirani najčešće mlade osobe.

U subotičkom Zavodu za javno zdravlje ne sprovodi se dobrovoljno uzorkovanje za pi-si-ar testiranje, ali se oni sa prisutnim simptomima bolesti javljaju u respitatornu ambulantu u Harambašićevoj ulici (ATD), gde se dalje obavlja procedura. Oni koji žele, na lični zahtev da se testiraju na prisustvo antitela, to mogu učiniti putem brzog serološkog testa. Ovu priliku do sada je iskoristilo oko 250 sugrađana.

Testiranje na antitela može obaviti radnim danima od 7 do 9.30 časova, u Zavodu za javno zdravlje Subotica, uz prethodnu uplatu od 1.200 dinara na jedinstveni žiro račun.

Ukupan broj obolelih od covida-19, na teritoriji Severnobačkog okuga, po informacijama od 29. juna, iznosi 112 osoba. Procene epidemiologa su da će se broj potvrđenih slučajeva i u narednom periodu povećavati, stoga apeluju na građane, naročito na mlađu p
Ostale vesti iz ove kategorije