RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

eUpis u srednje škole - 9. i 10. jula

Aleksandra Orlić | 3. jul 2020. | 11:51 | Društvo

eUpis u srednje škole - 9. i 10. jula

Na portalu eUprava, u četvrtak i petak, 9. i 10. jula, po prvi put biće dostupna nova usluga - elektronski upis u srednju školu. Na ovaj način roditelji će svoju decu moći da upišu u sve redovne škole i gimnazije osim muzičkih, baletskih, specijalnih i privatnih, bez odlaska u obrazovne ustanove, dok oni koji nisu u mogućnosti da to obave onlajn, to i dalje mogu učiniti po starom sistemu, odnosno lično.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je zbog aktuelne epidemije koronavirusa, nakon elektronskog upisa dece u vrtić i osnovne škole, ove godine na portalu eUprava omogućila i uslugu onlajn upisa đaka u srednje škole. Prijava je jednostavna i sastoji se od jednog obrasca, a jedini preduslov je da se na ovom portalu otvori nalog.

Oni učenici koji nisu raspoređeni u prvom upisnom roku, svoje mesto u klupama srednjih škola pronaći će u drugoj raspodeli, odnosno u ponedeljak 13. jula. Pored elektronske prijave, učenicima i roditeljima je u oba upisna kruga i dalje omogućeno da lično dođu u školu i upišu se, ali tada sa sobom moraju poneti i osam dokumenata.

Liste sa rasporedom po srednjim školama, po najavama Ministarstva trebalo bi da budu objavljene ovog vikenda na njihovom sajtu. U Politehničkoj školi u nastavnoj 2020/21. godini mesta ima za 260 đaka, koji će se raspoređeni u devet odeljenja obrazovati na 11 profila.

Ostale vesti iz ove kategorije