RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Letovanje u doba korone

Sanda Mileusnić | 10. avgust 2020. | 12:43 | Turizam

Letovanje u doba korone

Sezona godišnjih odmora uveliko je u toku, a kako je  omiljena letnja destinacija većine turista, Grčka, nedostupna za srpske državljane,  ona je ove godine zamenjena  drugim obalama, poput Turske i Egipta, u koje možemo ući bez dodatnih uslova. Ipak, zbog trenutne epidemiološke situacije, brojni putnici se ipak odlučuju da ne napuštaju zemlju, te da svoj odmor provedu istražujući Srbiju.  Iz turističke agencije poručuju da je interesovanje za aranžmane značajno opalo, jer iako želja za putovanjem postoji, mnogi se boje.  Subotičane smo pitali da li će letovati, i gde, a dok su se neki već vratili sa mora, drugi svoj polazak tek planiraju.

Dok su se agencije do sada mahom bazirale na aranžmane u  inostanstvo i izlete u Srbiji organizovale uglavnom u vidu đačkih ekskurzija, sada se situacija promenila, pa je ponuda proširena.

Iako je ulazak u veliki broj država onemogućen ili uslovljen određenim pravilima, naši turisti ipak imaju mogućnost da se i ovog leta okupaju u moru, pa se osim destinacija koje su i ranije bile popularne, poput Turske i Egipta, nudi i obala Bosne i Hercegovine.

Većina agencija je ove godine skratila letnju sezonu, koja će trajati još oko mesec dana,dodaje sagovornik.

Ostale vesti iz ove kategorije