RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

SNS Subotica: Sporazum je sjajna diplomatska pobeda

Redakcija TV Subotica | 5. septembar 2020. | 07:27 | Politika

SNS Subotica: Sporazum je sjajna diplomatska pobeda

"Gradski odbor Srpske napredne stranke u Subotici pozdravlja potpisivanje istorijskog sporazuma sa SAD, koji je u Vašingtonu postigao pregovarači tim Republike Srbije, predvođen predsednikom Aleksandrom Vučićem.

U ime celokupnog članstva našeg odbora, a verujemo i najvećeg broja sugrađana, izražavamo veliko zadovoljstvo ovom sjajnom diplomatskom pobedom Srbije, koja će proizvesti jedno potpuno novo stanje na terenu i osnažiti pre svega sve Srbe koji žive na prostoru Kosova i Metohije. Sporazum je istovremeno i prilika za istinsko i temeljno poboljšanje odnosa između Srba i Albanaca, kroz ekonomsko osnaženje i perspektivu za sve građane naše južne pokrajine. Istovremeno je odbranjen energetski resurs jezera Gazivode i zaštićena prava i imovina Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji.

Sve ovo postignuto je u preokretu toka pregovora, za koji se izborio predsednik Aleksandar Vučić. Uprkos pritiscima i pokušajima da se nametnu neprihvatljiva rešenja, proces je završen kao jedan od najvećih uspeha u istoriji srpske diplomatije. Što samo potvrđuje da je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić bio potpuno u pravu kada je, pred početak pregovora u Vašingtonu, izjavio da bi mnoge zemlje u regionu dale sve da u svojim redovima imaju jednog Aleksandra Vučića."

Ostale vesti iz ove kategorije