RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Devojčici Viktoriji će se ostvariti najveća želja – dobiće kupatilo

Marijana Tolimir | 17. septembar 2020. | 11:56 | Društvo

Devojčici Viktoriji će se ostvariti najveća želja – dobiće kupatilo

Četvorogodišnja Viktorija uskoro će dobiti kupatilo zahvaljujući angažovanja grupe „Obrok za porodicu“ i brojnim Subotičanima koji su pomogli, što donacijama, što svojim ličnim radom. Biće to veliko olakšanja za domaćinstvo ove devojčice, koje živi odveć skromno.

U trošnoj kući bez kupatila stanuju majka, ćerka i baka, a jedina primanja su im dečji dodatak za malu Viktoriju i pomoć brata.  Majka Elvira boluje od autoimune bolesti koja se pogoršala i u poslednje vreme više ne može da radi, iako je, kako kaže, uvek zarađivala za život. Najteže joj pada što je i sama odrasla bez kupatila, i što i njeno dete tako živi od rođenja.

Mnogo je ljudi dobre volje koji Viktoriji poklanjaju  igračke i garderobu, međutim, kako priča Elvira, najveća želja joj je upravo – kupatilo.

Fejsbuk grupa „Obrok za porodicu“ porodici Godar pomaže još od decembra,a onda se rodila ideja da obraduju ovu devojčici, u čemu će uskoro- i uspeti.

Radovi na gradilištu za sada dobro napreduju, ali bi im dobrodošlo još nekoliko pari spretnih majstorskih ruku, zbog čega pozivaju sve koji žele da im se slobodno priključe.

Fejsbuk grupu „Obrok za porodicu Subotica“ koju su u decembru osnovale tri Subotičanke – Tijana Mijović, Dana Radomirović i Josipa Rončević, osim porodice Godar, hranom i drugim potrepštinama snabdeva čak 200 sugrađana, i to zahvaljujući brojnim donatorima koji su, kao i u izgradnji kupatila,  pokazali da imaju veliko srce.

Ostale vesti iz ove kategorije