RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Korona umanjila budžet Grada za deset odsto

Marijana Tolimir | 2. oktobar 2020. | 11:10 | Politika

Korona umanjila budžet Grada za deset odsto

Sa projektovanih 8,3 milijardi dinara, budžet grada je rebalansom umanjen za oko deset odsto i iznosiće 7,4 milijarde, odlučeno je na drugom redovnom zasedanju Skupštine grada. Kako je obrazložio gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, tokom epidemije značajna sredstva su utrošena na mere zaštite od širenja koronavirusa, s jedne strane, dok je s druge na punjenje budžeta uticala smanjena privredna aktivnost, ali i dodatne olakšice za privrednike, što je sve rezultiralo rebalansom i određenim uštedama. Iako je umanjen za 800 miliona dinara, i dalje ostaje na nivou prihoda višim nego u prethodnim godinama, istakao je gradonačelnik.

Uprkos okolnostima, umanjenje nije drastično, poručuju iz redova Saveza vojvođanskih Mađara. Ipak, izražavaju žaljenje što se određeni projekti usporavaju, jer je najveći deo uštede, čak 500 miliona smanjen na račun izgradnje zgrade Narodnog pozorišta i adaptacije Gerontološkog centra.

Disonantni tonovi iz redova opozicije ovaj put su čini se izostali, uz poruku i nadu da će se očuvati radna mesta, a Grad fukncionisati nesmetano sa umanjenim budžetom.

Pored rebalansa, pred odbornicima su se našli i izveštaji o stepenu realizacije, raspodeli dobiti, ali i izmenama programa javnih i javno komunalnih preduzeća. Sednica Skupštine grada otvorena je potvrđivanjem prestanka mandata članova Odborničke grupe „Pokret građanske Subotice“ Jenea Maglaija i Ilone Husak Hof i verifikacijom mandata novih članova te odborničke grupe, Ferenca Sovenjija i Bobana Evetovića.

Ostale vesti iz ove kategorije