RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

„Desire 2020“ od 22.novembra

Sanda Mileusnić | 20. oktobar 2020. | 13:07 | Kultura

„Desire 2020“ od 22.novembra

Međunarodni regionalni festival savremenog pozorišta „Desire 2020“ otvoriće 22.novembra predstava „Omma“ koreografa Jožefa Nađa. Program predviđa šest festivalskih dana, trajaće sve do 30.novembra, a publika će gledati izvođenje jedanaest komada, na scenama „Kostolanji Deže“ i „Jadran“. Prema rečima direktora festivala ovogodišnja selekcija osmišljena je tako da se „Desire“ održi, imajući u vidu međunarodni karakter i nestabilnost putovanja.

Urban ističe da mu je posebno drago što su ove godine uspeli da u selekciju uvrste jednu predstavu u režiji Tome Janežića. „Nije to to“ igra se na sceni „Kostolanji Deže“ 29. novembra u koprodukciji  Sarajevskog ratnog teatra SARTR, Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“, Beogradskog dramskog pozorišta i Međunarodnog teatasrskog festivala Scena MESS.

„Desire“ će zatvoriti ansambl „Latokep“ iz Budimpešte trilogijom Sabolča Hajdua, a ovogodišnje, dvanaesto izdanje održava se pod sloganom Life, čime je u centralnu poziciju stavljen život kao takav, dodaje Urban.

Budžet ovogodišnjeg festivala iznosi 9,4 miliona dinara, što je znatno manje u odnosu na ranije godine, dodaje Urban. Detaljan program i satnica, kao i informacije o rezervaciji i prodaji karata mogu se pronaći na fejsbuk i internet stranici „Desire-a“.

Ostale vesti iz ove kategorije