RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Balint Pastor predstavio dnevni red sutrašnje sednice

Marijana Tolimir | 4. novembar 2020. | 13:13 | Politika

Balint Pastor predstavio dnevni red sutrašnje sednice

Na trećem redovnom zasedanju Skupštine grada, koja je zakazana za sutra u 9 časova, pred odbornicima će se naći 52 tačke dnevnog reda u 16 celina, a sednice će se ubuduće održaviti početkom meseca, najavio je predsednik Skupštine, Balint Pastor na konferenciji za medije. Kako je istakao, obraćanje javnosti uoči sednica biće nova praksa, koja je dobra zbog transparentnosti u radu.  Na prvom mestu tema će biti budžet grada, odnosno ostvarenje u prvih devet meseci.

Druga tačka je Odluka o Planu detaljne regulacije za izgradnju vetroelektrane „Maestrale Ring“, o kojoj su odbornici i ranije raspravljali. Treća važna tema je Odluka o mreži vrtića, kojom se između ostalog, menjuju pojedine grupe u pojedinim vrtićima, a pažnju roditelja je izazvalo odvajanje mešovite grupe u vrtiću „Jagodica“ na Kalebiji, gde će se pripremni predškolski program ubuduće odvijati posebno na mađarskom, posebno na srpskom jeziku. Komentarišući ovu odluku, Pastor je istakao da je to dobra odluka za mađarsku zajednicu, te da je predlog stigao od odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara.

Pred odbornicima će se naći i odluka o obavljanju zoohigijene, koja je kako je istakao Pastor, veoma važna za građane.

Ništa manje nije važna ni Odluka koja se tiče zaštite od buke, a odnosi se na rad ugostiteljskih objekata, a osim ovih tačaka, odbornici Skupštine grada sutra će raspravljati i  o izmenama programa poslovanja pojedinih javnih i javno komunalnih preduzeća, imenovanju članova školskih odbora, kao i o formiranju stalnih i povremenih skupštinskih odbora, od kojih je najvažnije imovanje članova Izborne komisije.

Ostale vesti iz ove kategorije