RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Uprkos epidemiji, budžet Grada stabilan

Marijana Tolimir | 5. novembar 2020. | 14:02 | Politika

Uprkos epidemiji, budžet Grada stabilan

Na redovnom, trećem zasedanju Skupštine grada, odbornici su odlučivali o 52 tačke dnevnog reda, a najveća polemika vodila se oko prve – Izveštaja o ostvarenju budžeta za prvih devet meseci. U procentima, projektovani budžet ostvaren je za nešto više od 50 odsto, a kako su istakli odbornici iz redova većine, prihodi i rashodi su usklađeni i mogu da budu zadovoljni fukncionisanje grada, s obzirom na krizu izazvanu virusom kovid 19. Upravo zbog te krize, podsećaju odbornici, budžet je smanjen rebalansom, a na izvršenje su uticale mere Vlade – četvoremesečna obustava uplate poreza i doprinose na plate, kao i direktna davanja privredi.

S druge strane, iz opozicionog Pokreta građanske Subotice, nisu zadovoljni punjenjem budžeta, i ističu da su se prihodi održali zahvaljujuči tranferima sa pokrajinskog i republičkog nivoa.

Uz budžet, odbornici Skupštine grada raspravljali su i o izmenama programa poslovanja pojedinih javnih i javno komunalnih preduzeća, imenovanju članova školskih odbora, kao i o formiranju stalnih i povremenih skupštinskih odbora. Na dnevnom redu su se našle i dve odluke koje se tiču zoohigijene, kao i Odluka o zaštiti od buke.

Ostale vesti iz ove kategorije